Stomatologická poradna

Zubní náhrada z DEFLEXU

22.08.2015 | Snímatelné náhrady

Dobrý den , má za sebou 4 měsíce nošení provizorní celkové náhrady horních zubů , se kterou jsem měl dost velké problémy. Samozřejmě hojením mi náhrada i přes lepidlo nedržela , klasická pryskyřice mě v ústech dost vadila.
Mám skromný dotaz : je celková náhrada z DEFLEXU opravdu lepší?
Dokáží všechny laboratoře tyto náhrady vyrobit stejně kvalitně?

Váček

09.08.2015

Dobrý den, byl jsem u svého zubaře na opravě zubu se zubním kazem. Pan doktor chvátal na oběd, takže jsem byl v ordinaci přesně 4 minuty. Po týdnu mě začal zub šíleně bolet, tak jsem šel k jiné doktorce, které jsem vše vysvětlil zub mi poměrně parádně opravila a řekla že může ještě tak dva týdny bolet. Jenže po 5 dnech jsem odletěl do Ameriky, kde mě začal zub šíleně bolet. Ale jen jeden den další den už nic nebolelo. Ale začal se mi nad zubem tvořit nějaký vacek, který jsem asi po týdnu mačkal jako masáž a další den váček úplně zmizel, ale bohužel také jen na jeden den... Dnes už je to skoro měsíc a váček se stále zvětšuje.. Nic není nateklé. Zub ani váček nebolí. V Americe budu ještě dva měsíce a zdejší zubní ordinaci si nemůžu dovolit. Prosím o radu co s tím. Napadlo mě propíchnout váček a prodávají tu takový levný zubní gel proti bolesti nebo nevím přesně čemu na zuby. Ještě bych rád dodal, že pokud na váček silně tlačím, zub začne celkem ostře bolet a pulzuje v něm.

Můstek a citlivá korunka

06.08.2015 | Korunky

Korunka na zubu č.4 vlevo nahoře se mi ulomila. Kořen tohoto zubu mi p. doktor vytrhl /i když byl již umrtven a kanálky vyplněny/ a bude mi dělat můstek. Bude mi brousit zub č.3 /špičák/, který mám zdravý a pěkný. Ptám se, jestli je nutné mi z tohoto zubu vytahat nervy nebo je nechat. Pan doktor říká, že je to lepší. Z druhé strany zub č.5 vlevo nahoře, na něm mám již korunku, tu mi sundá a pak vytvoří můstek. Bylo nutné mi kořen pod ulomenou korunkou vytrhnout, nebo se na něm dala znovu vytvořit nová korunka?
A ještě má další dotaz.Vpravo nahoře na zubu č.4 mám také korunku od května 2015. Nervy tohoto zubu mám také umrtveny.Asi po jednom měsíci mám tento zub s korunkou citlivý na kousání potravy nebo i na studené. Na začátku července jsem brala antibiotika, ale po týdnu se mi to opět vrátilo. Tak se prosím ptám, čím by to mohlo být. Raději na tuto stranu ani nekoušu. O zuby se starám, k panu doktorovi chodím poctivě. Děkuji za odpověď.

Amalgámová plomba

03.08.2015 | Zubní kaz

Dobrý den,
dnes se mi začala hýbat amalgámová plomba. Zubař mi řekl, že teď mě nemůže vzít že má plno a že mám přijít až příští týden. Mám strach, že mi plomba vypadne třeba když budu jíst a nebo večer ve spánku.

Průhledné přední zuby

Dobrý den,
přední horní i dolní zuby mám na koncích (i po stranách) jak kdyby průhledné. Paní zubařka mi doporučila pastu GC MI Paste Plus, ale používám ji už přes rok a nic se nezlepšilo. Bojím se, že do něčeho kousnu a zub se ulomí.
Ráda bych Vás tedy poprosila, zda byste mi nemohl něco doporučit, jak zuby posílit případně co se s tím dá a nedá dělat.
Předem děkuji

Medové zoubky

28.07.2015 | Péče o děti

Dobrý den, naše dcera má 20 měsíců a má medové zoubky jedničky a dvojky ji zacinaji hnědnout. A stoličky už se jí také začínají kazit .Odbourali jsme veškeré cukry i v pití, čistíme zoubky třikrát denně, ale zoubky se kazí dál. Zubařka nám řekla akorát že máme čistit, že nejsme sami. Na internetu jsem četla, že se to dá opravit, ale že spousta zubařů mléčné zoubky nevrtá. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nechat zoubky opravit, aby se ji nerozpadly úplně.

Fazety po úrazu zubu

19.07.2015 | Estetické fasety

Dobrý den, před několika lety jsem přišla k úrazu a ulomila si část obou předních zubů. Má zubařka mi je opravila, ale pokaždé je musí upravovat, vůbec to nevypadá tak, jak bych chtěla. Proto se ptám, jestli je možné nechat si u Vás udělat dostavbu úplně novou, a ještě by mě zajímalo, jestli by bylo možné, všechny zuby vybělit, aby dostavba byla rovnou bílé barvy. Pokud by to bylo možné, ráda bych věděla cenu těchto zákroků.

Prořezávání mléčných zoubků

17.07.2015 | Péče o děti

Dobrý den, chtěla bych se poradit, malému je 11 měsíců, nahoře mu leze druhá jednička vlevo a vedle ní jakoby další zoubek, ale je to jen taková špička a pak leze dvojka - má to tam hrozně nahuštěné - ta špička je co? Zoubek navíc? Co s tím? Asi ho to hodně tlačí, pořád pláče, sliny tečou proudem. Je mi ho líto a nevím co s tím. Počkat, až vylezou všechny nebo máme jít k zubnímu? Cumlá si paleček už od narození a zrovna jen u levé ručičky a na levé straně pusinky. Taky mu tam lezou zoubky dýl, dudlík nemá.