Stomatologická poradna

Parodontóza

16.09.2015 | Parodontologie

Dobrý den,
je mi 35 let a před dvěma dny mě začaly bolet nejdříve dva zuby nahoře dvojka a trojka a hned poté i zadní dvě stoličky. Šla jsem ke své zubařce a ona mi řekla, že je to parodontóza, dělala mi rentgen té horní dvojky a trojky a žádný kaz tam nemám. Mám vcelku dost odhalené krčky. Paní doktorka mi tedy doporučila dentální hygienu a provést zubní kyretáž. Mám tam jít na 3 návštěvy, nejdříve prý hygienistka odstraní vnější kámen a poté na dalších dvou návštěvách zubní kámen pod dásní. Je to obvyklá léčba parodontozy, takto odkrývat dásně a odstraňovat zubní kámen? Vrátí se ty dásně opět zpět na zuby? A je normální že to provádí hygienistka a ne zubní lékař?

Plnění kořenových kanálků

16.09.2015 | Endodoncie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda bolí plnění kořenových kanálků. Mám strašný strach. Měla jsem u svého zubaře umrtvovací vložku v zubu, a přesto mně bolelo vyndání nervů ze zubu. Teď mně čeká plnění a já strachy ani spát nemůžu.

Špičák v zákusu

15.09.2015

Mám horní špičák v zákusu. Ale moc bych uvítala nemít pevná rovnátka. Je možnost mít i ta vyndávací, nebo to nemá smysl? Je mi 17 let.

Autotransplantace

15.09.2015 | Autotransplantace zubu

Dobrý den,
dnes jsem měla přijít na ošetření sedmičky - vyčištění a zaplnění kanálků a nasazení korunky, ale skončilo to k mojí lítosti vytržením sedmičky vlevo. Jako "útěchu" mi pan doktor sdělil, že vedle mám neprořezanou osmičku, která by mohla být náhradou, ale on že nic takového bohužel nedělá, mám nějakou šanci, že by se tato náhrada dala udělat? Je mi 44let.

Bolest zubu po endodontickém ošetření

09.09.2015 | Endodoncie

Dobrý den, mám dotaz na zánět zubu. Moje paní zubařka mi na šestce vlevo dole vyčistila a zaplnila kanálky. Po měsíci mi dala bílou plombu, i přes upozorňování, že mě zub stále bolí a řekla že tam byl zánět a ještě tam asi je. Nechala jsem si napsat antibiotika, ta nezabrala. Při konzultaci s paní zubařkou mi bylo sděleno, pokud mě to bude stale bolet ať si zajedu na pohotovost a tam mi ten zub vytrhnou. Mohl by jste mi poradit co s tím dál, není nějaké jiné řešení?

Pevná zubní náhrada

08.09.2015 | Zubní implantáty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli existuje pevná zubní náhrada, nebo jen snímatelná? Syn (27 let) bohužel vlastní chybou přišel o téměř všechny zuby na horním patře, proto bych se chtěla zeptat, jestli je možné tuto situaci řešit protézou, preferoval by asi více pevnou.

Citlivost mrtvého zubu

07.09.2015 | Endodoncie

Dobrý den, mám dotaz k mé 4 vlevo nahoře, zub je mrtvý - zaplněný, z jedné poloviny je ulomený až po dáseň. Zub bolí a reaguje na studené , mám problém s kloktáním ústní vody, nejhorší je chladné počasí venku, v teple se zub uklidní a nebolí. Můj zubař mi řekl, že zub bolet nemůže, že je mrtvý, udělal rtg zubu a nic nenašel, strhl mi korunku, která je vedle na 5 zubu, ale reakce zubu se nijak nezměnila. Přeplomboval 2 zub nahoře, nicméně - je to již 2 měsíce a stav je neměnný. Můžete mi prosím sdělit Váš názor?

Délka ošetření zubních kanálků

31.08.2015 | Endodoncie

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat, jak dlouho může trvat čištění kanálků?
Dlouhodobě mě trápila šestka vlevo dole. Objevila se bulka na dásni, zub byl otevřen (indikován jako mrtvý - dřívější hluboký kaz), kvůli odtoku hnisu. Zub byl otevřený přibližně dva měsíce, kdy bylo vše v pořádku (dodržoval jsem zvýšenou hygienu). V zubu jsem měl (mám) nejspíše větší zánět. Již přibližně 4krát jsem byl na čištění kanálků. Rovněž jsem bral antibiotika. Bolest ustala vlivem antibiotik, ale nyní se postupně zub opět malinko ozývá. Zubařka se zub snaží zachránit. Mohu se zeptat, na jak dlouho se toto čištění kanálků může protáhnout?

Přední zub

29.08.2015 | Úrazy zubů

Dobrý den, ulomil se mi přední zub a zůstal tam jen kousek zkaženého kořene. Co mi bude zubař následně dělat? A kolik bude stát nový zub?
Hlavně bych potřebovala vědět, zda mě nechá zubař chodit bez zubu než se dáseň zahojí nebo mi mezitím dá nějaký náhradní. Děkuji moc za odpověď.