Stomatologická poradna

Bolest půlky obličeje

13.07.2015 | Endodoncie

Dobrý den, už asi třetí den mě několikrát za den chytne šílená bolest zubů, nejhorší na tom je, že to není jen jeden určitý zub, ale bolí mě celá půlka obličeje. Někdy mi ta bolest střílí až do ramene a ucha. Před dvěma lety jsem měla to samé a můj zubař mi pomohl jen tím, že mi ze dvou zubů zbytečně vytrhl nerv. Prosím o nějakou radu, děkuji

Ultrazvukové ošetření korunek

13.07.2015 | Korunky

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně ultrazvukového ošetření a zubních náhrad. Může nějak ultrazvuk poškodit keramické/metaloker. či celkovové korunky? Musí se užívat speciální plastová koncovka jako na implantáty či lze ponechat normální kovovou? Může nastat nějaká kontraindikace i u ručních nástrojů? Co je ve finále pro náhrady lepší ultrazvuk či ruční nástroje?

Velice děkuji za Vaši odpověď

Tamara Váchová

Fluoridace

04.07.2015 | Dentální hygiena

Hezký den, o své zuby se starám, jak nejlépe umím (používám správné mezizubní kartáčky, techniku čistění).
Mám, ale problém, od dětství mám flekatou a oslabenou sklovinu, a bohužel i přes všechnu péči mám demineralizace či počáteční kazy v mezizubních prostorech, čištěním a péčí se snažím zastavit šíření, ale i tak je jeden už zralý k invazivnímu ošeťření.
Spís řeším, že i když moje hygienička problém zná, nikdy mi nenabídla pravidelnou fluoridaci, a na počínající kazy a demineralizace nějaké neinvazivní ošetření stomasteam na kazy (icon na dem. a male kazy), a oznámení, že jednoho dne to dojde do stadia vrtání mě ničí. Také odmítá použití airflow plošně na zuby, které prý nepotřebuji (kámen a zbarvení minimální). Jaká je dostupnost těchto metod?
Jednou mě velice naštvala nově přijatá hygienistka, která mě neznala, a její přístup byl velmi netaktní. Také zvažuji při stěhování do Prahy, zapsání na vaši kliniku, berete nové klienty? Děkuji KK.

Kořenové kanálky

04.07.2015 | Endodoncie

Hezký den, před 4 lety, kdy lékař zjistil počínající zánět zubu, po následném endodontickém ošetření jsem měla až do teď naprosto funkční zub. Teď se, ale začal ozývat, zub je mrtvý takže logicky usuzuji, že mírná bolest a tlak, je počínající zánět a říkám si, že kdyby bylo něco zanedbáno, poťíže by přišly dříve, takže sem vyloučila možnost zatoulaného neošetřeného kanálku. Zub má, ale celkem rozsáhlé odvrtání, ale můj zubař zhotovil fotokompozitní výplň a třeba možnost onlaye (případné keramické korunky) mi vůbec nenabídl, i když jsem upozorňovala, že cena není důležitá. Jaký je Váš názor?
Děkuji K.K.