Stomatologická poradna

Náhrada zubů v horní čelisti

06.12.2015 | Zubní implantáty

Dobrý den,
je mi 21 let, bohužel mi chybí 12 zubů (které nenarostly), a dost jich mám ještě mléčných, a druhé nenarostou, jelikož nemají kořeny. Horní patro mám v hrozném stavu, mám tam díru po mléčném zubu, který mi před půl rokem vypadl, mám mezi přednímy zuby asi 6 mm díru a na zadních zubech kazy. Prostě hrůza. Chtěla bych celé horni patro vytrhat a dát tam protézu, která by držela na pevno, je to možné? A je možné udělat to v jeden den? A přibližná cena?

Podložka do zubu

02.12.2015 | Zubní kaz

Dobrý den. Dnes jsem byla po 2,5 letech u nového zubaře. Vrtal mi 4 kazy a do dvou dal nějakou vyživující podložku - aby se prý dál netvořil kaz a pak normálně zaplomboval obyčejnou plombou. Chtěla jsem si o tom něco najít na internetu ale všude uvádí, že takováto podložka se po několika týdnech vyndává a zub se zaplní. Ale mně zubař řekl, ať si pak jen zavolám na další půlroční prohlídku. Na paragonu o zaplacení je napsáno : Reohner podložka. Mohu se zeptat, o co se tedy přesně jedná a co mě dále čeká?

Ošetření nespolupracujícího dítěte

Dobrý den, naše paní zubařka nám doporučila pro mého syna (9let) ošetření v celkové anestezii. Chodím s ním k zubaři pravidelně už od malička, ale ošetřit se prakticky ještě nenechal, pokud se o to paní zubařka pokoušela, bojoval s ní tak, že se bála, že mu něco udělá, navíc se dáví. Při poslední prevenci se pozvracel, jen co vešel do ordinace. Lékařka nám napsala doporučení do Motola, ale tam mi sdělili, že mají stop stav. Myslíte, že by bylo možné se objednat k Vám? V tom případě bych ráda znala podrobnosti zákroku, cenu, jestli je nutná celková anestezie, nebo jen analgosedace , syn má bohužel strach i z injekcí. Děkuji za odpověď, Lucie K., Příbram

Bolest zubu po vytažení nervu

29.11.2015 | Endodoncie

Dobrý den, moje zubařka mi vytrhla nerv a nepoužila injekci žádné umrtvovací vložky jako někteří a zub zaplnila nějakou léčivou vložkou. Zub večer po zákroku ani další den nebolel, ale třetí den od zákroku začal bolet. Bolest byla největší při skousnutí či dotyku. Je to normální a bolest po několika dnech odezní nebo je tam nějaký problém?

Celková anestézia

25.11.2015 | Extrakce zubu

Dobrý deň, musím ísť na vybratie osmičky, ktorá nie je vyjdená a rastie mi horizontálne do sedmičky, už viac krát som musela užívať antibiotiká, pretože sa mi ďasno zapaľuje. Mám z toh dosť veľký strach a chcem sa opýtať, či je u Vás možnosť extrakcie v úplnej anestézii a koľko by tento zákrok celkovo stál.
Ešte sa chcem opýtať, či mi po vybratí takejto osmičky hrozí nejaké riziko a či môžem ostať ochrnutá v tvárovej časti.

Metalokeramický můstek

25.11.2015 | Korunky

Dobrý den. Nechal jsem si na doporučení svého lékaře zhotovit metalokeramický můstek na dolní čelisti. Můstek je nasazen na zubech č.3, 4 a 5 z obou stran a překlenuje chybějící zuby č.1 a 2. Můj lékař má v ordinaci model podobného můstku, kde keramická část korunek překrývá z pohledu zepředu i shora celou část zubu. Jen při pohledu " zevnitř" jsou patrné malé kovové plošky. Můj reálný můstek však vypadá zcela odlišně. Zejména na zubech č.4 a to z obou stran jsou patrné kovové části jak při pohledu zepředu i shora( kovová část korunky je na těchto zubech o malinko vyšší než keramická část.) Za můstek jsem již zaplatil, zatím ho mám pouze nasazený bez fixace. Prosím moc o radu, zda je takový vzhled " normální ", či kde se stala chyba a jak se to dá řešit.

Kaz u malého dítěte.

23.11.2015 | Péče o děti

Dobrý večer, mám syna kterému budou 3roky. Má zkažený první zub nahoře a dvě stoličky. Stěžuje si, že ho bolí zuby. I přes to, že pravidelně čistíme. Snažím se čistit pořádně, ale nemohu říct, protože mi moc pusu otevírat nechce. Objednávala jsem ho k zubaři. A hodně doktorů nás odmítlo s tím, že nenabírají. Jeden zubní lékař nás objednal až na leden. Jen se chci zeptat co je s tím možné dělat. Vyvrtají mu stoličky a dají plomby?