Stomatologická poradna

Ulomený zub

20.11.2015 | Úrazy zubů

Dobrý den, je to tak půl roku, když se mi ulomila 1/4 stoličky. Má bývalá zubní lékařka mi s tím nic nedělala, protože mi vždy krvácela dáseň, když zub vrtala a nebo brousila. Přestoupila jsem již k jinému lékaři, který mi zub "opravil" za půl roku mi do mezery zubu vlezla dáseň, kterou mi současný zubní lékař odvrtal, dal mi tam provizorní výplň která má být v zubu 10 dní a poté, když zub bude v pořádku, zaplombuje . Dneska jsem se dostavila k lékaři s tím, že to bolí. Oznámil mi, že nebolí zub, ale samotná dáseň a i včerejší zákrok. Mohla bych poprosit o radu, co na dáseň aby tak nebolela?

Zuby moudrosti

17.11.2015 | Extrakce zubu

Dobry den,
Rada by som Vas poprosila o pomoc. Mam dost komplikovne spodne osmicky, nerobia mi ale ziadne komplikacie, nebolia ani nijak nesprijemnuju zivot (lava osmicka je natlacena do korena sedmicky, ziadnu bolest ani neprijemnosti vsak nepocitujem). Moja stomatologicka mi ale odporucila, aby som si ich dala "vytrhnut", coho sa vsak dost obavam (kedze nie su vobec prerezane a rastu horizontalne voci ostatnym zubom). Velmi by som preto ocenila aj Vas nazor.
Za Vas nazor vopred dakujem.

Augmentace horní čelisti

16.11.2015 | Zubní implantáty

Dobrý den.
Mám absolvovat před zavedením 2 implantátů augmentaci zubní čelisti /oblast horních zubů 4-6./Stomatolog mi řekl, že musím po výkonu nastoupit do pracovní neschopnosti.Je tato neschopnost,prosím,NUTNÁ a z JAKÝCH DŮVODŮ?/V zaměstnání hovořím s klienty/.
Mnohokrát děkuji za odpověď.

Prohlídka a vytržení horních zubů

14.11.2015 | Zubní implantáty

Dobrý den, hned úvodem musím napsat, že se zubaře strašně moc bojím, ale déle už nemohu nechávat zuby v takovém stavu, v jakém je mám. Začaly se mi lámat i když jím čerstvé pečivo. Nahoře mám jen 7 zubů, ale u ostatních mám kořeny, anebo zbytky zubů. Je mi 50 let a bohužel mou vinou mám zuby v katastrofálním stavu. Kolik by stálo vytrhání zubů a výroba klapaček?

Korunky

13.11.2015 | Korunky

Dobrý den, mám zbroušených 8 horních zubů na pahýly + 1 vytržený a zatím nasazené korunky a mustek na lepidle. S prací nejsem spokojena vzhledově a hlavně funkčně. Zubařka mi na metalokeramických korunkách na 4 předních zubech ubrousila keramiku a neřekla mi to. Prý kvůli skusu. Může ji tam dát prý na mou odpovědnost, ale keramika vpředu se přepálí a bude to mít jinou barvu. Obě jedničky jsou více zkosené dovnitř tudíš mi bránily ve skusu a vadily při jídle. Když to zbrousila a zkrátila, je to výrazně lepší, ale při artikulaci jedničky naráží o sebe s protějšími dolními. Zajímalo by mě, jaká je finanční spoluúčast zubaře při reklamaci této práce. Když si to nechám nacementovat a v budoucnu treba předělat, ohrozím tím zuby více, než kdybych to udělala teď rovnou, kdy to mám zbroušené? Myslíte, že by ty teď pripravené obroušené pahýly jiný zubař také zbrušoval dle sebe? Musí se zuby při nasazování celokeramické korunky umrtvovat? Je postup odlišný od nasazení metalokeramiky? Je možné celokeramickou korunku dát na zbroušené pahýly?

Zánět dásně s váčkem

11.11.2015

Dobrý den, dneska mi byl rozříznut váček s hnisem u zánětu dásně. Hned po odchodu z ordinace se mi váček znova naplnil a bolí to. Je to normální a přejde to, nebo mám zajít k zubaři znova?

Viklající řezáky

29.10.2015 | Parodontologie

Dobrý den,
v těhotenství se mi hodně zhoršilo krvácení dásní, které mě trápí už několik let. U dolních řezáků mírně ustoupila dáseň a asi před třemi týdny se začaly zuby mírně viklat. Dají se u Vás tyto zuby ještě zachránit nebo bude nutné je vytrhnout? Četla jsem,že se dělá tzv. dlahování, je to možné?

Osmičky

29.10.2015 | Extrakce zubu

Dobrý den, tento tyden jsem byl na preventivní prohlidce u svého lékaře a ten mi řekl, že by mi vytrhl obě osmičky nahoře a ptal se jestli je chci dat ven hned. Řekl jsem mu že se objednam a přijdu. Chci se tedy jen zeptat jak probiha takove trhani? Všude kam se podivam tak se toto trhani provadi většinou operativně ( horni osmičky mam normalně prořezane!) tak bych chtěl jen vědět jestli je zubař normalně vytrhne. Děkuji

Zaplněný kanálek

26.10.2015 | Endodoncie

Dobrý den,
měl jsem zánět kanálku nahoře v prostředním předním zubu, zubař mi kanálek vyčistil, vytekl hnis a nyní po měsíci napevno zaplnil. Zhruba 5 dní po zaplnění mě zub bolí, cuká a na skus bolí. Zubař mi řekl že to je zatvrdlé a že už kanálek nemůže znovu otevřít a vyčistit, když to již zaplnil. Zkusil do toho jehlou píchnout a řekl že to už neotevře. Na pohotovosti mi řekli, že to po zaplnění kanálku bolet má a mám si vzít Ibalginy. Poslali mě domů, že když bolest nepřejde, tak mám jít na chirurgii, aby udělali resekci. Myslíte, že je jeho postup správný? Opravdu ten kanálek už podruhé nejde otevřít a vyčistit bez řezání a operace? Hrozně rád bych našel zubaře, který by mi s tímto dokázal pomoci.