Stomatologická poradna

Bělení zubů

06.01.2016 | Teeth whitening

Dobrý den,
je mi 41 let a jsem kuřačka a denně vypiji asi litr kávy (můžu si to dovolit, mám extrémně nízký tlak) a občas piji červené víno. Moje zuby mají nažloutlý nádech, chtěla bych proto vyzkoušet babskou radu, a to: " 1x týdně do zubní pasty zamíchat čtvrtinu lžičky jedlé sody." Nemohu si tímto způsobem poničit zubní sklovinu nebo si na zubech přivodit nerovnoměrné zabarvení? A nebo se může stát, že při dalším pití kávy a kouření, zažloutnutí zubů
bude nápadnější? A vyčistí tato směs i zubní můstek, který mám v levé dolní čelisti? Vyzkoušela jsem všechny možné zubní pasty, bělící pudr apod. a efekt nulový.

Bělení zubů

04.01.2016 | Bělení zubů

Dobrý den, patřím do pokusné skupiny kteří jako děti dostávali tablety fluoru. Mám na zubech žluté, hnědé i bílé skvrny .. vystřídala sem již 2 zubaře ale bylo mi řečeno že bělení nic nezpraví pouze se mi zvýrazní bílé okolí a fleky. Chtěla bych se zeptat zda jsou nějaké možnosti? Četla sem třeba o domácím bělení pomocí karbamid paroxidu? Případně potažení předních zubů bílou plombou? Jinak zuby naprosto bez kazů a jiných problémů.

Bolesti zubů

Před měsícem jsem navštívila svého zubaře, všechno bylo v pořádku pouze mi vyčistil zubní kámen a poprvé mi čistil blomby či brousil ani nevím, ale vůbec to nebolelo, tak před 14 dny mi začala bolet celá levá strana, byla to šílená bolest, že ani prášky nepomohly, po třech dnech to ustálo, ale teď znovu už asi 3. den vždy když na to kousnu, tak to nesmírně bolí, že tu bolest nedokážu popsat, je to vždy tak na 10 minut, teplé, studené, sladké, všechno. Myslíte, že to může být citlivost zubů? Nikdy jsem neměla zánět ani nic podobného, ještě mě napadla osmička, zatím se mi tři vyklubaly, ale nikdy to nebylo tak nepříjemné, zubař mi zatím žádnou nevytrhl. Jsem na půl roku v zahraničí, jinak bych si zašla ke svému zubaři, proto se ptám vás, jestli si radši zajít tady k zubaři, nebo je to jen citlivost.

Zubní implantáty

25.12.2015 | Zubní implantáty

Mám 28 rokov a horná čelusť je v zlom stave. Na klinike v ČR mi povedali, že all on four je moja jediná možnosť. Mám 6 zubov vylomených a so zvyšokom sa asi nič nedá robiť. Mám otázku. Je nejaká možnosť, že namiesto all on four by sa dalo zaviesť 12 implantátov s abutmentmi a dať e max korunky alebo isp e max mostík? Aby to držalo len na abutmentoch. Ďakujem.

Celková anestezie

Dobrý den, od malička mám doslovný panický strach ze zubaře. Moje zubařka, u které jsem byl doposud, mi nevyhovuje. Není tak šetrná. Dlouho jsem ji nenavštívil. Poslední dobou mám podezření, že mi rostou 8ky, jelikož mi ještě nenarostly, pociťuji lehkou bolest v jejich oblasti. Dále mám lehčí dávivý reflex. Proto bych se rád zeptal, jestli je možné u vás případná velmi silná narkóza, popřípadě celková.

Křídové skvrny za zubech

11.12.2015 | Zubní kaz

Dobrý den,
mám dlouhodobě nemocnou dceru a zřejmě v důsledku různých onemocnění se u ní vytvořily na zubech křídové skvrny. Chtěla jsem se zeptat, jaké jsou možnosti léčby tohoto problému kromě past.
Děkuji

Výběr plomby

10.12.2015 | Zubní kaz

Dobrý den, dnes jsem byl u svého zubaře a ten mi po prohlídce řekl, že mám 3 kazy na zubu číslo 16. Dal mi na výběr z amalgámové nebo té bíle, která by mě stála 1700Kč. A u amalgámové mi řekl, že je tam riziko prasknutí. Chci se zeptat jestli je to pravda. Popřípadě jestli si mám nechat dát injekci ?

Chybějící přední zuby

10.12.2015 | Zubní implantáty

Chtěla jsem se zeptat, chybí mi dva přední zuby. Jeden je venku celý u druhého je jen půlka a je z něho vytažený nerv. Kolik by stál můstek? Je nějaká jiná možnost náhrady? Bojím se, že se mi poškodí i ostatní zuby v blízkosti jak je namaham kousáním.

Ošetření ozonem

09.12.2015

Dobrý den, hledám s dcerou nového zubního lékaře. Malé jsou dva roky a na preventivní prohlídky chodíme pravidelně a pravidelně zoubky od prvního zouku čistíme, přesto se dceři začali odvápňovat přední zoubky a i na jedné stoličce jsem si všimla hnědé skvrny. Náš pan zubař s tím nic dělat nechce, protože malá nespolupracuje. Na netu jsem se dočetla o léčbě ozonem. Chtěla jsem se zeptat, zda-li i vy ozón používáte a dceru by jste mi ošetřili.

Bolest zubu

08.12.2015 | Zubní kaz

Dobrý den,
asi před půl rokem mi našli hluboký kaz, který byl provizorně ošetřen a byla jsem objednaná asi za měsíc na definitivní plombu. Zubní lékař však tuto návštěvu zrušil a znovu jsem již objednaná nebyla. Minulý týden jsem k němu šla s nesnesitelnou bolestí zubů a sdělil mi, že se jedná pouze o zánět dásně, že podle rentgenu jsou zuby zdravé a že mám zánět v těle. Nyní bolest těchto zubů ustupuje, ale již druhý den mě na dotek bolí zub, na kterém jsem měla ten hluboký kaz. Může být bolest způsobena nedostatečně ošetřeným kazem nebo se mi pod provizorní výplní vytvořil nějaký zánět?