Stomatologická poradna

Bolest šestky dole

17.02.2016 | Удаление

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu a Váš názor. Je mi 38 let. Zhruba před měsícem mi zubní lékař do šestky dole dal vložku. Zub byl předtím citlivý na různé podněty jako teplo, chlad a pro bolest jsem na něj nemohla ani kousat. Přibližně po měsíci, co jsem měla zub zadělaný vložkou, se dostavila soustavná urputná bolest. Navštívila jsem proto dvakrát zubního lékaře, který mi vyndal vložku, zub vyčistil, opět zadělal vložkou a po druhé návštěvě nechal již zub otevřený. Bohužel zub mě stále bolí. Bez prášků na bolest bych nemohla vůbec fungovat. A i přesto v noci bolestí nespím. Tento stav, bez jakéhokoliv zlepšení, trvá již týden. Jsem z toho proto zoufalá a přemýšlím o případné extrakci zubu. Děkuji Vám předem za odpověď.

Vytržení osmičky a zalomení nástroje v kanálku

16.02.2016 | Tooth extraction

Dobrý den,

před týdnem mi paní lékařka čistila kanálky a zlomil se jí tam nástroj. Říkala mi, že když je ten nástroj v zubu, tak to nevadí, že to vadí, pokud je pod zubem.
Mám z toho špatný pocit mít v těle něco, co tam nemá být.
Nemůže se to nějak posunout a ublížit mi to?

A má další otázečka - bolí mě horní osmička a asi bych jí potřebovala vyndat, ale je hůře přístupná a možná se to bude muset nějak naříznout.
Jde mi o to jak dlouho se celá rána bude hojit?
Jelikož za 19 dní odlétám na měsíc pryč a nechtěla bych tam něco do rány chytnout.
A mohu jíst antibiotika na lečení zubu, když nyní chodím na všelijaká cestovní očkování? Aby se očkování nevyrušilo.
A mohu po extraxci zubu létat letadlem?

Vytržení většího počtu zubů

14.02.2016 | Extrakce zubu

Dobrý den, mám pokročilou parodontózu a se svým lékařem jsem se domluvila na vytrhání zubů a zhotovení zubní náhrady. Pan doktor mi chce vytrhnout všechny zuby najednou, je jich 22. Je pravda, že se mi kývou, ale není to moc zubů najednou jen ambulantně? Mám z toho strach, měla bych zašitou celou pusu.....prosím o radu.

Bolest po vytržení osmiček

08.02.2016 | Удаление

Dobrý den, dne 4.2 mi trhali spodní levou osmičku, dnes je to 4. den od zákroku a já bych se chtěla, zeptat, zda je normální, že mě bolí levá spodní strana pusy. Nebolí mě to přímo u osmičky, ale bolí mě to od zubu č.7 nebo č.6 po zub č.3, v tomto místě mám čelist mírně oteklou a bolí mě to, je to normální po vytrhnutí? Nemůže to být příznak zánětu nebo něco podobného? ( Po vytrhnutí mi nasadili ATB Augmentin 1g a Nimesil) Děkuji za odpověď

Bolest mrtveho zuba na teple

04.02.2016 | Endodoncie

Dobry den,
dnes som bola u zubarky a dala mi iba antibiotika.Ked jem teple rozboli ma zub a boli asi hodinu aj viac a potom to prejde inak neboli. Ide o mrtvy zub, v ktotom mi cistila kanaliky a od roku 2009 je zablombovany a nebol problem. Zubarka povedala ze to moze boliet od tych zmien pocasia a je skoda ho otvarat. Moze sa takyto zub opatovne zapalit? A bez otvorenia a riadneho osetrenia mozu mi vobec antibiotika pomoct?

Zubní náhrada

01.02.2016 | Zubní implantáty

Dobrý den, je mi 18 let a mam problém s pravým předním zubem. Měla jsem ho mrtvý a nedávno mi celý upadl. Není mi příjemné chodit bez zubu, a proto se chci zeptat, jak dlouho trvá zhotovení nového zubu?

Zlomení jedniček u dítěte

01.02.2016 | Úrazy zubů

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o konzultaci.
8 letý syn si při pádu přerazil v půlce obě stálé jedničky, krev netekla nic ho nebolelo druhý den jsme šli k naší zubní lékařce která mu chtěla čistit kanálky. On se bál, tak nás poslala do Brna ke Svaté Anně, tam nám řekli, že není potřeba do zubu zasahovat a pokryli zuby kalciem, cementem a umělou korunkou. Po 3 měsících tam synovi přilepili ty ulomené kousky. Nesmí nic tvrdého a vyvarovat se nárazům, bylo nám řečeno, že by ty zuby podruhé už nechtěli přilepovat a následovaly by korunky. Naše paní zubařka se distancovala a my teď nevíme, co máme čekat a jak postupovat, kdyby se mu ty zuby ulomily.